Laatste stuk Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van thea vroom - WaarBenJij.nu Laatste stuk Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van thea vroom - WaarBenJij.nu

Laatste stuk Vietnam

Blijf op de hoogte en volg thea

06 November 2016 | Vietnam, Hanoi

Sssso, ladies and gentlemen, zoals onze reisleider altijd zegt, er is weer heel wat gebeurd.
Op volgorde dan maar: donderdagmorgen op tijd vertrokken richting Halong Bay, waar we rond half12 inscheepten op een mooie, redelijk authentieke cruiseboot. We vaarden een stuk, terwijl we ontelbare foto's maakten van de aparte rotsen die zomaar uit zee leken te komen. Gelukkig was het mooi zonnig weer met blauwe lucht, alle foto's zijn vast geslaagd! We waren niet de enige, de hele vloot van zo'n 88 boten vaarde gezellig met ons mee! Toen we na een paar uur voor anker gingen, kregen we een superlunch voorgeschoteld, echt Vietnamees met veel vis en garnalen. Net toen we ons geïnstalleerd hadden op het zonnedek, werden we geacht mee te gaan naar de Hang Sung Sot grotten. Wij dus in een klein bootje, zwemvesten om en naar de grot gevaren. Het waren echt mooie grote grotten, (te?)veel schijnwerpers op de stalactieten en - mieten.
Terug naar de grote boot, tijd om te zwemmen bij een strandje, ook lekker, gelukkig waren we steeds vóór alle anderen aan waardoor we 1 alles goed konden bekijken en foto's maken en 2 ruim op tijd terug waren voor de cocktailtime!
Ook het diner was á la lunch: superlekker en mooi opgemaakt!
De volgende dag weer met alle 88 boten in colonne tegelijk terug in 4 uur, eigenlijk ook wel een belevenis, en alles weer vastgelegd op de foto's.
's Avonds het afscheidsdiner met alle superlatieven van the best group, the best guide, the best trip ever. Thuy kreeg zijn (flinke) fooi en wij kregen weer een heerlijk maal!
Zaterdag heeft iedereen zijn laatste dongen opgemaakt, en om 4 uur verscheen iedereen in spijkerbroek om weer naar Nederland te vliegen. Omdat 2 reisgenoten vandaag pas zouden vertrekken, zijn wij nog uit eten geweest bij de Gecko, en hebben nog een rondje om het meer gemaakt: zaterdagavond, veel muziek en oud Holland/Vietnamese spelletjes. Thuisgekomen ontdekte ik dat mijn telefoon uit mijn tas gestolen was......
Vanmorgen op weg naar het spoor in de tempel van de literatuur terechtgekomen, een eerbetoon aan confucius, met veel scholieren en diploma-uitreikingen. Daarna door naar het mausoleum van Ho Chi Minh, 'helaas' gesloten in november, maar het plein was wel mooi groot. Toen door naar de trein: een spoor vlak langs wat krottenwoningen, mensen leven, koken, eten op en langs het spoor en gaan heel snel aan de kant als de grote trein eraan komt. Niemand wist hoelaat de trein zou komen (lees: kon een woord Engels ..), maar ineens was ie er! Foto's gelukt!
Door naar de kathedraal, helaas ook gesloten, maar vanmiddag weer open: kan ik toch nog een kaarsje aansteken straks.
Toen naar het politiebureau om aangifte te doen van mijn gestolen telefoon. Eerst wist niemand waar dat was, maar uiteindelijk toch gevonden, en ook nog het goeie districtsbureau, anders moest ik naar een andere vanwege de regels.... Helaas spraken ze geen Engels, waardoor ik niet snapte wat zij wilden en zij niet wat ik wilde....uiteindelijk zelf een formulier ingevuld maar kreeg geen stempeltjes, ik hoop dat de verzekering dat wel voldoende vindt....
Vanavond mijn laatste avondje hier in de warmte, nog een voorstelling van de waterpoppen meepikken en morgenochtend vroeg op weg naar Sjoerd in Beijing, leuk!
Groetjes Thea.

• 06 November 2016 - 10:34

Mariline:

Gat wat een naar, je telefoon gestolen. Hoe kan het weer zo snel. ... lastig nu je nog een stukje verder gaat. ..
    Extra goed op de rest letten. Je bent als toerist toch altijd prooi.
    Fijn dat de reis verder goed gegaan is. Succes met het laatste stukje. Liefs

• 06 November 2016 - 12:05

Bernard Vroom:

Mooie afsluiting zo. Wel balen van je telefoon. Even niet what's appen dus. Hopelijk kan je Sjoerd nog wel bereiken. Veel plezier daar en groetjes aan Sjoerd. Zal even wennen zijn qua temperatuur.
    Bernard

• 06 November 2016 - 12:05

Bernard Vroom:

Bernard

• 06 November 2016 - 12:14

Jannie Kroondijk:

Dat is weer een mooi verhaal Thea.
    Nu naar Sjoerd ook weer bijzonder om daar even te zijn!
    Hartelijke groeten en natuurlijk ook aan Sjoerd!!

• 06 November 2016 - 23:56

Nettie:

Hoi,

Wat jammer van je telefoon!
    Wat een prachtige reis heb je weer gehad! !
    Heel veel plezier bij Sjoerd en veel groeten van ons.
    Het is hier nu maandag 7 november 12.00 uur.
    We zijn nog in Rotorua en gaan vanmiddag naar Taupo.
    Groetjes Jan en Nettie