jobs - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van thea vroom - WaarBenJij.nu jobs - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van thea vroom - WaarBenJij.nu

jobs

Door: thea

Blijf op de hoogte en volg thea

15 November 2010 | Zuid-Afrika, Pretoria

sanibonani
how is everybody?? het is nu al zover dat ik denkend aan wat ik zal gaan schrijven al in het engels bezig ben, nog een paar dagen en het hele verhaal komt in het engels!!
gisteren naar een gospeldienst geweest, gedeeltelijk in het zulu, maar ook regelmatig een engelse vertaling, gelukkig voor ons. heeel veel liedjes, klappen, dansbewegingen, maar ook veel tekst! gelukkig had ik goed opgelet, je kunt ook bijna niet in slaapvallen, en kon ik mijn preekbeurtje terugkoppelen aan de bijbellezing en de preek van de priest! het schijnt gewoonte te zijn dat gasten welkom geheten worden en dan ook zelf iets mogen zeggen als ze willen.
gistermiddag was errug rustig, ons gastgezin was moe, da's niets nieuws want 99% van de mensen die je hier vraagt hoe het is beginnen ze met i'm tired...dus ik heb wat gelezen en me weer wat voorbereid op kaapstad, wat nu ook weer een beetje dichterbij komt. daarna een heeeeleboel spelletjes fries memory met oma, ik kon geen stabij, kieviet gruuto en h'veens gemeentehuis meer zien!
rond half acht was de pizza die nelly zou halen er nog steeds niet, sterkert nog de hele nelly, onze host hebben we nauwelijks meer gezien...ik heb oma twee boterhammen met pindakaas gegeven en zou voor onszelf net een ei bakken toen nelly terug kwam met wel twee pizza's voor ons achten....gelukkig had ik net een heleboel pepernoten gehad...
's avonds heeeel lang met oma gepraat die zich toch wel heel erg alleen voelt in het grote huis waar wij in zitten. de meeste gastgezinnen hebben kleine huisjes, maar wij hebben een supergrootm huis met twee slaapkamers erin, en drie appartementen buiten.
ook social worker ben ik hier..
vanmorgen voor tuinman gespeeld, heel veel onkruid gewied tussen de koolplantjes, ik had ook al drie jaar een gemakkelijke tuin thuis.
daarna een container opgeruimd waar +/- 40 matrassen instonden, voor het geval dat een van de bejaarden in zijn bed plast, maar zo te zien al jaaaren niet gebruikt, we hebben er meteen 5 aan de overburen gebracht die de hele middag naar ons hebben staan kijken, foto gemaakt en laten zien aan het hele gezin.
ook een heleboel spellen, knuffels, 100 puntenslijpers, tennisballen en ongeveer 500 gele piepbadeendjes gevonden, er wordt blijkbaar heel veel gegeven of meegenomen en ze weten niet wat ze er mee moeten doen, dus gaat het in de container, de muizen genieten in elk geval van de matrasseninhoud!!

• 15 November 2010 - 16:39

Jannie:

Je hoeft je daar niet te vervelen als ik dit alles lees!!
    Het is in h.veen rustig en het regent eindelijk
    eens niet een hele dag!!!!
    We wachten weer op je volgend verhaal.
    Tot dan Jannie

• 15 November 2010 - 21:53

Mariëtte:

Hai Thea
    Wat een belevenissen.
    Ik vind het wel knap dat je zo primitief kan leven.Maar je maakt wel heel wat mee. Ben benieuwd naar je volgende belevenissen, maar pas wel goed op.
    lieve groeten Mariétte

• 16 November 2010 - 18:33

Ada:

Hallo Thea
    Geweldig om dit allemaal te lezen.Als je terug bent hoop ik het uit jouw mond te horen. Moeten met zijn drieen weer eens bij elkaar komen. Groetjes Ada